2021. február 2., kedd

Túró Rudi torta glutén-, és laktózmentesen

 


Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához: 
 
3 db M-es tojás
90 gr kristálycukor
45 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
45 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 18 cm-es formába öntöttem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

Krém:
 
500 gr laktózmentes mascarpone
200 ml laktózmentes habtejszín (nem kell felverni)
100 gr porcukor
750 gr laktózmentes túró
1 db bio citrom reszelt héja
40 gr frissen facsart citromlé
 
A mascarponet a porcukorral és a tejszínnel felvertem,jó kemény krémet kell kapni. Majd hozzákevertem a túrót,citromlevet és a citromhéjat. Így is kevertem robotgéppel.

Málna zselé:

15 gr Lucullus étkezési zselatin
70 gr víz
500 gr málna
70 gr porcukor

A vízbe belekevertem a zselatint és hagytam duzzadni. Addig a málnát és a cukrot fel tettem melegedni.Nem kell forrnia csak engedjen levet.Ha ez megtörtént átpasszíroztam majd ismét melegítettem,ha már jó forró,de nem forr levettem a tűzről és hozzákevertem a megduzzadt zselatint.Hagytam hűlni.Lentebb képen mutatom,hogy töltöttem bele a tortába.

Vajkrém:

150 gr laktózmentes teavaj
150 gr porcukor

Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.

125 gr csokival csurgatjuk le, melyet 15 gr kókuszzsírral olvasztunk fel.

A Macaron recept BebePiskóta receptje alapján készült,melyet itt megtaláltok. Annyit változtattam,hogy én 140 fokon sütöttem és 13-14 percig és egy órát pihentettem sütés előtt. Nekem sok volt ami a videóban van sütési idő. Valamint őrölt mandulát használtam és nem mandula lisztet.
 








 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése