A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha
szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a
két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 18 cm-es
formába öntöttem
és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40
percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.
Málna zselé:
A vízbe belekevertem a zselatint és hagytam duzzadni. Addig a málnát és a cukrot fel tettem melegedni.Nem kell forrnia csak engedjen levet.Ha ez megtörtént átpasszíroztam majd ismét melegítettem,ha már jó forró,de nem forr levettem a tűzről és hozzákevertem a megduzzadt zselatint.Hagytam hűlni.Lentebb képen mutatom,hogy töltöttem bele a tortába.
Vajkrém:
150 gr laktózmentes teavaj
150 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.
125 gr csokival csurgatjuk le, melyet 15 gr kókuszzsírral olvasztunk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése