Egy tejérzékeny kicsi lánynak szülinapjára készítettem.
Hozzávalók a piskótához,22 cm-es formához:
7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
210 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
210 gr kristálycukor
210 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
750 gr eper
750 gr eper
20 gr Lucullus étkezési zselatin
1 dl víz
100 gr kristálycukor
100 gr kristálycukor
750 ml mandulatej
3 csomag Dr Oetker vanília puding
250 ml Meggle decor (tejmentes habalap)
3 csomag Dr Oetker vanília puding
250 ml Meggle decor (tejmentes habalap)
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A vízbe beleöntöm az étkezési zselatint és hagyom duzzadni.
Az epret össze turmixolom és fel teszem a cukorral melegedni.Ha felforr leveszem a tűzről.10 perc múlva hozzá adom a megduzzadt zselatint és elkeverem,míg a zselatin elolvad.Hűtöm amíg az eperzselé megkeményedik.
A mandulatejben megfőzöm a pudingport.Hűtöm.Ha kihűlt botmixerrel pürésítem (az állás alatt kemény lesz és darabos,ezért kell pürésíteni)
A meggle decort felverem.
Ha a puding és az eper is kihűlt összekeverem a kettőt plusz a felvert decort is hozzá adom. Itt még lágy lehet a krém,az is,ezért két csomag expressz zselatin fixet tettem bele és hűtöttem. A zselatin kifejti hatását és a hűtőben jól meg fog dermedni a krém.Három felé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.Érdemes torta karikába betölteni és egy éjszakát hűtőben pihentetni.
Svájci vajkrém burkolni:
190 gr tojásfehérje (kb 6 db M-es tojás fehérje)
340 gr Rama laktózmentes (ez tejmentes is, mert rajta van a vegan embléma)
260 gr kristálycukor
340 gr Rama laktózmentes (ez tejmentes is, mert rajta van a vegan embléma)
260 gr kristálycukor
Színezék
Az elkészítése itt található:Tortautca ,viszont én nem pont azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a linken,de az elkészítési módja ugyanaz.
Az elkészítése itt található:Tortautca ,viszont én nem pont azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a linken,de az elkészítési módja ugyanaz.
A figurát és a díszítést smartflex welvetből készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése