2021. április 30., péntek

Ballagási torta csokis ízben



Ez az év az online ballagás éve volt,reméljük utoljára 😕 de azért ha már ballagás nem volt,torta azért legyen valódi,még jó,hogy nincs online ehető torta 😝

Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es formához:

7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
105 gr Schar mix B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melyeknek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.

Krém:

1000 gr mascarpone
250 gr olvasztott 70 %-os étcsoki J.D. Gross a Lidlből (én ezt veszem)
1 evőkanál (10 gr) kókuszzsír (Csokival együtt olvasztjuk fel)
130 gr porcukor
4 dl habtejszín (nem kell felverni)

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) jól kikeverjük robotgéppel és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.Ha lágy lenne a krém,akkor mehet bele expressz zselatin fix.De nem volt az most.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.

Vajkrém:

300 gr teavaj
300 gr porcukor

A díszeket smartflex velvetből csináltam. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése