Egy 2 éves pici lánynak készítettem :)
Mindent én csináltam,a macaronok most lettek a legszebbek (erről írok külön blogbejegyzést majd).
7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
105 gr Schar mix B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melyeknek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
750 gr mascarpone
500 gr gesztenyemassza (Lidlben vettem)
2 dl habtejszín (nem kell felverni)
1 üveg rumaroma
100 gr porcukor (ha natúr gesztenyemasszát veszünk,akkor több cukor kell)
A mascarponét,a porcukrot és a folyékony tejszínt keményre verjük,egy nagyon jó állagú kemény krémet kapunk,majd hozzákeverjük a kiolvadt gesztenyemasszát és a rumaromát. Arra figyeljünk,ha natúr masszát veszünk, akkor több cukor kell bele. 3 felé vesszük a krémet és megtöltjük a lapokat.HŰTJÜK.
Vajkrém:
300 gr teavaj
300 gr porcukor
Habosra keverjük,esetleg színezni is lehet. Megkenjük a kihűtött torta oldalát és tetejét. Díszítjük.
Tölteni az alábbi krémmel töltöttem:
85 gr (fél tubus) sűrített tej
125 gr puha teavaj
40 gr pisztáciavaj/paszta
A sűrített tejet a puha vajjal jól kikeverjük,majd hozzáadjuk a pisztácia pasztát és azzal is alaposan elkeverjük.Megtöltjük a macaronokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése