Hozzávalók a piskótához ,20 cm-es tortaformához:
6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Schar mix B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 20 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 20 cm-es sütőpapírt és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 40 percig. Tűpróba!!!Ha kihűt akkor 4 felé vágjuk.
Krém:
750 gr mascarpone
700 gr Nutella
Robotgéppel keverjük össze.
Vajkrém:
200 gr teavaj
190 gr porcukor
10 gr holland kakaópor
Habosra keverni és körbe kenni a tortát,hűtjük.
Habosra keverni és körbe kenni a tortát,hűtjük.
Tejcsokival csurgattam le.
Tölteni az alábbi krémmel töltöttem:
85 gr (fél tubus) sűrített tej
125 gr puha teavaj
40 gr pisztáciavaj/paszta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése