Kaja torta azért,mert valamilyen étel van úgy megcsinálva tortának,mintha valóban az az étel lenne. Több kevesebb sikerrel próbálkozom. Eddig nem sok ilyen tortám volt 😁
Piskóta 20*15 cm tepsihez:
120 gr kristálycukor
60 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
60 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Tepsibe öntöttem, melynek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt, előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.Most ez volt a cél,hogy ne legyen magas a piskóta.
500 gr mascarpone
150 gr olvasztott 70 %-os étcsoki J.D. Gross a Lidlből (én ezt veszem)
1 evőkanál (10 gr) kókuszzsír (Csokival együtt olvasztjuk fel)
100 gr porcukor
2 dl habtejszín (nem kell felverni)
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) jól kikeverjük robotgéppel és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.Ha lágy lenne a krém,akkor mehet bele expressz zselatin fix.De nem volt az most.
Kétfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
Vajkrém:
150 gr teavaj
150 gr porcukor
Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük.
Fondanttal burkoljuk. Én smartflex velvetet használtam. Fehér színű volt,majd akkor festettem le amikor már rajta volt a tortán.
A díszeket is smartflexből készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése