Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es formába öntöttem a tésztát, előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
Krém:
500 gr laktózmentes mascarpone
200 gr olvasztott 70 %-os étcsoki J.D. Gross a Lidlből (én ezt veszem)
1,5 evőkanál (15 gr) kókuszzsír (Csokival együtt olvasztjuk fel)
100 gr porcukor
4 dl laktózmentes habtejszín (nem kell felverni)
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) jól kikeverjük robotgéppel és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.Ha lágy lenne a krém,akkor mehet bele expressz zselatin fix.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
Vajkrém:
250 gr laktózmentes teavaj
240 gr porcukor
10 gr kakaópor
Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük. Díszítjük tetszőlegesen.
Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük. Díszítjük tetszőlegesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése