2021. május 14., péntek

Glutén-, és cukormentes torta fehér csokis pisztáciás krémmel



Anyukám szülinapjára készítettem 💓 Tavaly sajnos a covid miatt elmaradt a tortázás,a covid most is jelen van,de legalább már be vagyunk oltva így meg tudtuk tartani a köszöntést 😃

A jól bevált cukormentes piskótát sütöttem most is.

Hozzávalók a piskótához 16 cm-es formához:

6 db L-es tojás
60 gr Szafi négyszeres erősségű édesítő
20 gr Szafi Gluténmentes Zabpehelyliszt
200 gr őrölt mandula (Lidlben szoktam venni amikor akciós,mert nem állandó termék)
4 gr Lucullus szódabikarbóna

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá lassan az édesítő,ha szép fényes akkor mehet hozzá a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a tojássárgák,akkor már csak szilikon spatulával keverjük hozzá a liszt az őrölt mandula és a szódabikarbóna keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 16 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 16 cm-es sütőpapírt és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 40-45 percig. Tűpróba!!!Ha kihűt akkor 4 felé vágjuk.

Pisztáciás krém:

150 gr pisztácia vaj/paszta (ez 100% pisztácia) én a GymBeam t vettem
250 gr mascarpone
100 gr habtejszín
 
Ezt a négy hozzávalót egy tálba tettem és robotgéppel jól kikevertem,meglepő módon egy jó kemény tartású krémet kaptam. Először nem is tettem bele a tejszínt,de úgy nagyon kemény lett,nem is gondoltam volna,mivel a pisztácia paszta szinte folyt. Tehát kell bele a tejszín mindenképp.

Fehér csokis krém:

250 gr mascarpone
100 gr habtejszín (nem kell felverni)
2 tábla (2*75 gr) Torras fehér csoki ami glutén-,és cukormentes (lentebb lesz kép)
15 gr kókuszzsír (ezt a fehér csokival együtt olvasztjuk fel)

A mascarponet felverjük a tejszínnel,egy jó állagú masszív krémet kell kapni. A csokit felolvasztjuk a kókuszzsírral,és ha már nem meleg, akkor hozzá csurgatjuk lassan a mascarpones krémhez,miközben robotgéppel verjük.
Habzsákba rakjuk.
 
Torta töltése:
 
A két krémet külön-külön habzsákba rakjuk és körkörösen megtöltjük a tortát,felváltva hol az egyik hol a másik krémmel.Én még a krém tetejére ,minden sorban,szórtam darabolt pisztáciát :)

Burkolni fehér csokis vaj:

200 gr Torras fehér csoki ami glutén-,és cukormentes
15 gr kókuszzsír (ezt a fehér csokival együtt olvasztjuk fel)
375 gr puha teavaj

A megolvasztott,de nem meleg csokit elkezdjük robotgéppel keverni és apránként hozzáadogatjuk a vajat. A végére egy selymes krémet kapunk,ezzel burkoljuk a tortát.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése