2021. május 22., szombat

Fehér csokis Mancs őrjárat torta

 


Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:

5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es formába öntöttem a tésztát, előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.

Krém:

500 gr mascarpone
200 gr olvasztott Bourbon fehér csoki (J.D.Gross a lidlből)
2 evőkanál (20 gr) kókuszzsír (Csokival együtt olvasztjuk fel)
4 dl habtejszín (nem kell felverni)

A mascarponet a habtejszínnel (folyékony állapotban) jól kikeverjük robotgéppel és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.Ha lágy lenne a krém,akkor mehet bele expressz zselatin fix.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.

Vajkrém:

250 gr teavaj
240 gr porcukor
Pici zöld ételfesték gél

Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük. Díszítjük tetszőlegesen.

A mesefigurás cukorlapot rendeltem.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése