2021. május 22., szombat

Erdei gyümölcsös unikornis torta

 

Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:

5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es formába öntöttem a tésztát, előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.

Erdei gyümölcs zselé:

15 gr Lucullus étkezési zselatin
70 gr hideg víz
400 gr erdei gyümölcs kiolvasztva (ha fagyasztott volt)

A hideg vízbe tegyük bele a zselatint,hagyjuk állni,meg fog duzzadni.
Az erdei gyümölcsöt tegyük oda főni. Ha felforrt vegyük le a tűzről és kb fél óra múlva keverjük bele a zselatint.A forró zselébe nem szabad. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

500 gr mascarpone
200 gr habtejszín (nem kell felverni)
80 gr porcukor

Ezt a három hozzávalót robotgéppel kikeverjük,jó kemény krémet kell kapni. Ha kihűlt a gyümölcs zselé zselé, tegyük hozzá a mascarpones krémhez keverjük el robotgéppel,majd tegyük hűtőbe ,mert még lágy a krém. Dermedés után osszuk három részre és töltsük be a tortát.

Vajkrém:

250 gr teavaj
250 gr porcukor
Habosra keverni,megkenjük a tortát és hűtjük.

Az unikornist ,a felhőt és a szivárványt smartflex velvetből készítettem,de pár nappal hamarabb,hogy ki tudjon száradni.

Ha a vajkrém megdermedt színeztem a következőképpen. 
A választott színeket külön külön feloldottam egy kevés színtelen aromában,és egy ecset segítségével alulról felfelé haladva körbe festettem a tortát,vigyázva, hogy az ecset ne legyen nagyon festékes,mert akkor lefolyhat végig a torta oldalán,ezzel beszínezve a többi színt.
Színes cukor konfettivel díszítettem.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése