Ma rászántam magam a bejgli sütésre :) Tartottam tőle mivel gluténmentesen nem könnyű a kelt tésztákat megcsinálni.Több embertől hallottam,hogy megszenvedtek vele ,mert szakadt vagy tört a tészta.Jelentem nekem semmi ilyen nem volt :) Nagyon örültem neki, hogy ilyen jól sikerült,és nagyon finom lett.
A tészta recept anyukám kakaós kalács receptje és azt gluténmentesítettem át.
Tészta:
25 dkg Mester Család süteményliszt
1,75 dl tej
1 cs szárított élesztő (7 gr)
1 ek cukor
1/2 kk só
2 ek margarin (nem olvasztva)
Tésztát gyúrunk.Kelesztjük kb fél órát.Nyújtjuk rizslisztes lapon olajjal kenni majd a diókrémet tenni rá.Feltekerjük,ismét kelesztjük kb fél órát,tojással lekenjük majd sütjük 180 fokon kb 30 perc.
Diókrém:
1,5 dl vízből 10 dkg cukorral szirupot főzünk majd tűzről levéve 15 dkg darált diót,5 dkg zsemlemorzsát és 5 dkg mazsolát teszünk bele.Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.Én most a mazsolát kihagytam ugyanis nem volt itthon...
Ezt a krémet kenjük a kinyújtott tesztára.
Gönyörű ez a bejgli! :)
VálaszTörlésGratulálok a bloghoz, Betti! Egy állandó olvasód már biztosan van! ;-) :-)
Köszi Ági 😉
TörlésNagyon jó ötlet volt a blog Betti!! Gratulálok!!!
VálaszTörlésKöszönöm Mona :)
TörlésMegsütöttem mákosan és kakaósan, nagyon jó lett! Köszi a receptet, Betti!
TörlésNagyon szívesen Csilla és boldog karácsonyt :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen a recept leírását,lehet,hogy meg merem próbálni?!Ugyanis 2éve karácsonykor kezdtem el a beigli sütését és most nem régen derült ki ,hogy glutén érzékeny lettem.Venni nem akartam,mert nálunk horror áron árulják,a paleót kóstoltam,számomra ehetetlen volt,úgy gondoltam beigli nélkül leszek.De lehet,hogy mégsem?
VálaszTörlésDehogy leszel bejgli nélkül,felejtsd el :) csinálsz szépen és lesz neked is :)
TörlésIsmeretlenül írt ki,valamit nem töltöttem ki.Valahogyan pótolom.
VálaszTörlés