2014. november 6., csütörtök

Túrótorta



Hozzávalók:

2 csomag zselatin ( Lucullus )
200 gr porcukor
250 gr Rama (Laktózmentesen akkor Liga)
1 gyümölcs befőtt (konzerv) vagy idénygyümölcs
1 vanília cukor
4 dl tej
500 gr túró
100 gr Tibi tejcsoki (éttel is finom)
2 kanál kakaó

150 gr porcukrot egy fél margarinnal (125 gr) és a vaníliás cukorral kikeverjük.
1/2 kg túrót elkeverjük a leszűrt gyümölcs konzervvel,majd hozzákeverjük a margarinos krémhez.
2 dl langyos tejbe teszünk egy csomag étkezési zselatint és felforraljuk,de épphogy forrjon utána le kell venni mert ha sokáig forr akkor elveszíti zselésítő képességét, majd beletesszük a túróba még melegen. Tortaformába öntjük a túrót. Hűtőbe rakjuk hűlni. Hamar megdermed addig el lehet készíteni a csokit a tetejére: a csokit darabokra tördeljük pici vizet rakunk hozzá (kb.4 evőkanál) és a maradék fél margarinnak a felét (~62 gr). Ezt felolvasztjuk és félre rakjuk. 5 dkg porcukrot a maradék margarinnal (~63 gr) elkeverjük 2 kanál kakaót is teszünk bele, majd a felolvasztott csokit hozzákeverjük. 2 dl langyos tejbe teszünk egy csomag zselatint és felforraljuk ahogy a túrónál tettük, majd a kakaós-margarinos krémbe tesszük, elkeverjük és ráöntjük a már megdermedt túróra és ismét hűtőbe rakjuk. Kb. egy óra múlva már fogyasztható.



Dupla adag: 22 és 25 cm átmérőjű formákban...



2016.08.29.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése