Hozzávalók:
Teteje
5 dl tejszín habfixálóval felverve vagy növényi tejszín pl Hulala
Krém
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
8 dl tej
1 ek. kukorica keményítő
2 cs. vaníliás pudingpor
8 tojássárgája
Tészta
fél csomag sütőpor
8 ek.kukoricaliszt vagy rizsliszt
8 ek. cukor
8 tojásfehérje
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöm (nagy gáztepsi).
A tojássárgából, pudingporból, keményítőből, tejből, sűrű krémet főzök. A Ramát kihabosítom a porcukorral, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel.
A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot.
Szia!
VálaszTörlésEz a szelet mennyire áll el?:) meddig fogyasztható?
Szia. Körülbelül 3-4 nap, de nem tudom pontosan mert nálunk még nem maradt meg addig. Esetleg a hab eshet össze hamarabb. Miért kérded? Ha valahova vinni akarod akkor azt ajánlom hogy a habot később tedd rá. Mondjuk másnap.
Törlés