A recept szintén az Apróséf-ről van. Több néven is "fut" ez a sütemény.Régebben még "búzás" koromban a Rama oldaláról néztem ki ott Kijevi krémes néven,a napokban pedig az Apróséf-en találtam itt pedig Habos diós szelet néven.
A tésztához
45 dkg Mester süteményliszt25 dkg vaj
1 db sütőpor
4 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 dl tej
A habhoz
4 db tojás fehérje15 dkg kristálycukor25 dkg darált dió
A krémhez
80 g vaníliás pudingpor7 dl tej30 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Mindhármat
kinyújtjuk sütőpapíron és mindegyiket megkenjük a darált dió, a cukor és a
felvert tojásfehérje keverékével. Egyenként megsütjük a lapokat 180 fokon 15-20 percig. Ezalatt a
pudingporokat a tejben megfőzzük, és miután kihűlt, hozzákeverjük a
cukor és a Rama keverékéhez. A krémmel megkenjük a lapokat egy éjszakán át pihentetjük hogy puhuljon a tészta.Tetszés
szerinti nagyságban felszeleteljük.
Nagyon szeretem ezt a sütit és pint a napokban gondoltam rá, h gm-ben is ki kellene próbálni. :) A Te recepted alapján készitem el! :)
VálaszTörlésMásfelől pedig nagyon tetszik a blogod!!! ;)
(Gyurajcsek Erika a fb-gluténmentes csoportból)
Köszi Erika :) Nyugodtan csináld meg, tökéletesen meg lehetett oldani GM is.
Törlés