2014. november 6., csütörtök

Francia krémes

Hogy miért ez a neve nem tudom ,mert ez nem a megszokott francia krémes,de anyukámtól van a recept,neki pedig az ő anyukájától. Ez volt a neve ez is marad :)))


Tészta:
20 dkg porcukrot 4 tojással jól kikavarni majd 15 dkg kukoricalisztet vagy rizslisztet ,1 cs sütőport ,5 dkg darált diót, 2 evőkanál kakaót hozzákeverni. Sütőpapírozott 25*35 cm-es tepsibe tesszük,sütjük kb 15-20 percig 180 fokon .
Krém:
1/2 liter tejet  4 púpozott evőkanál kukoricakeményítőt  és 1 tojást sűrű krémmé főzni majd kihűteni. 15 dkg teavajat (csak vajat,nem margarint) 20 dkg porcukorral 1 vaníliával jól kikeverni és a kihűlt krémmel összekeverni.Ez mehet a tésztára.
Máz:
15 dkg teavajat  5 dkg kakaót  2 evőkanál porcukrot megolvasztunk és mehet a süti tetejére.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése