Ez a recept Dobos Beától van a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok Facebook csoportból :)
25 dkg Schar Mix B liszt
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál só
kevés cukor
3 ek. olaj
220 ml langyos víz
10 gr friss élesztő vagy fél csomag szárított
1 ek. burgonyapehely
3 ek. olaj
220 ml langyos víz
10 gr friss élesztő vagy fél csomag szárított
1 ek. burgonyapehely
A vízben felfuttatom az élesztőt (a szárítottat nem kell), majd robotgéppel összeállítom a tésztát, végül az olajat is beledolgozom. Olajos kézzel 5-6 db zsemlét/kiflit formázok a tésztából, meglapogatom a tetejét,kelesztem,virslit nyomok a tésztába,tejjel vagy olajjal megkenem,reszelt sajttal megszórom.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütöm.
isteni finom lett a teszta allati ragacsos volt az enyem banom hogy nem tettem ala lisztet alig birtam leszedni a sutopapirrol de az allaga nagyon szep es ruganyos lett koszi a receptet :)
VálaszTörlésSütés után tudtad nehezen leszedni? Pedig akkor már könnyen le szokott jönni. Igen a tészta lágy ragacsos. Vizes vagy olajos kézzel érdemes dolgozni akkor nem ragad. :) Örülök hogy ízlik.
VálaszTörlésigen a sutes utan, epp most allok neki ujra ;) :) egyebkent amikor eloszor csinaltam meg masnap is szuper puha ruganyos maradt :)
VálaszTörlésSzuper :)
VálaszTörlésSzuper :)
VálaszTörlés