2014. november 20., csütörtök

Kosárka


Imádom ezt a süteményt.Igaz kicsit pepecselős de az íze kárpótol érte :) És sokáig eláll,már ha marad belőle.

Hozzávalók:

Tészta:
40-45 dkg Mester süteményliszt (más liszttel változhat a súly pl Il Pane di Anna süteménylisztből 50 dkg kellett hozzá)
4 ek porcukor (nekem ez 8 dkg volt)
1 Rama
4 tojás sárgája
pici só
Összegyúrni,míg a krémet megcsináljuk addig hűtőbe tenni.

Krém:
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
4 tojás fehérje
2 ek baracklekvár
A tojás fehérjét felverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot,majd a lekvárt.Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót.
A kosarakat tésztával "kibéleljük" megtöltjük a krémmel és 1 szem magozott meggyet teszünk a közepébe.180 fokon 25-30 percig sütjük.
A formát nem kell sem olajozni sem vajazni,szépen kifordul belőle.Én még melegen szedtem ki.

Kétféle formám van,egy kisebb és egy nagyobb.Már mindkettőt kipróbáltam és a kicsiből 60 db sütemény lett a nagyobból pedig 43 db.







 Nagyobb forma





2 megjegyzés:

  1. Szeretném megkérdezni, hogy az 1Rama az mekkora? A tégla vagy a kocka? Szeretném hétvégén kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kocka. Régen még csak az volt. Így volt a recept 😊

      Törlés