2014. november 23., vasárnap

Mézeskalács vagy karácsonyi mézes



 A recept a Mester családtól van.

Hozzávalók:
50 dkg Mester Süteményliszt, 25 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 4 evőkanál folyékony méz ( a mézből többet is tehetünk, hogy a tésztánk szépen összeálljon), késhegynyi szódabikarbóna, reszelt citromhéj, fahéj, őrölt  szegfűszeg.Lehet kapni mézeskalács fűszerkeveréket is ,azt is tehetünk bele.

Elkészítése: Az anyagokat összegyúrjuk, ezután nyújtjuk kb. fél centi vastagra. A tésztából  kis formákat szúrunk ki,  sütőpapírra helyezzük. A tetejét vízzel megkenjük, díszíthetjük fél dióval, színes cukorgolyócskákkal vagy kisülés után felvert tojáshabbal. 1 tojásfehérjét felverünk majd 10 dkg porcukorral jó keményre verjük.
160oC fokon 5-7 perc alatt megsütjük. Letakarva másnapra megpuhul.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése