A recept a Mester családtól van.
Hozzávalók:
50 dkg Mester Süteményliszt, 25 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 4
evőkanál folyékony méz ( a mézből többet is tehetünk, hogy a tésztánk szépen
összeálljon), késhegynyi szódabikarbóna, reszelt citromhéj, fahéj, őrölt
szegfűszeg.Lehet kapni mézeskalács fűszerkeveréket is ,azt is tehetünk bele.
Elkészítése: Az anyagokat összegyúrjuk, ezután nyújtjuk kb. fél centi vastagra. A
tésztából kis formákat szúrunk ki, sütőpapírra helyezzük. A tetejét vízzel
megkenjük, díszíthetjük fél dióval, színes cukorgolyócskákkal vagy kisülés után
felvert tojáshabbal. 1 tojásfehérjét felverünk majd 10 dkg porcukorral jó
keményre verjük.
160oC fokon 5-7 perc alatt
megsütjük. Letakarva másnapra megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése