Tészta:
20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 egész tojás
2 dl forró víz
csipet só
Hamar kihűl a tészta ,ketté vágjuk vagy "kalapot" vágunk neki majd habzsákból krémet nyomunk bele ezután tejszínhabot teszünk rá majd befedjük a kalappal :)
Krém:
Dr. Oetker krémes krémpor
UPDATE!!! 2016.04.28.
Amikor a receptet feltettem a blogba akkor még a Dr Oetker krémes krémpor gluténmentes volt,de azóta a gyártó nem vállalja a felelősséget így rákerült a glutént tartalmazhat felirat így már nem biztonságos,így saját kezűleg érdemes krémet gyártani.Én azt ajánlom amit a krémesnél készítettem csak kb fele adaggal.
UPDATE!!! 2016.04.28.
Amikor a receptet feltettem a blogba akkor még a Dr Oetker krémes krémpor gluténmentes volt,de azóta a gyártó nem vállalja a felelősséget így rákerült a glutént tartalmazhat felirat így már nem biztonságos,így saját kezűleg érdemes krémet gyártani.Én azt ajánlom amit a krémesnél készítettem csak kb fele adaggal.
Ezt már csak a Te recepted alapján sütöm, sőt egy nem Lé barátnőmet is megfertőztem vele. :D
VálaszTörlésKomolyan? Asszem a Horváth Ilona szakácskönyvben van az eredeti recept :)
TörlésOvis, majd most osztálytársak a gyerekeink és összejárunk velük. Hol náluk kajálunk, hol nálunk havonta 1x. Annyira jó fej a barátnőm, h direkt Hanna miatt külön fakanalakat vett, amit máskor nem használ, ha ő főz, akkor mindenről egyeztet előtte velem. Nem is volt soha gond, mert maximálisan partner ebben. Így a sütit mindig én viszem hozzájuk, h boztos az is gm legyen. Elsőbb a kráter süti aratott náluk nagy sikert az Emese süti liszttel és azóta a piskótát is azzal süti, utána a Te képviselőfánk recepted. :D Szépen lassan átszoknak a gm kajákra. :D
VálaszTörlésEz komoly :) örülök. Tök jó fejek akkor, nem mindenki ilyen sajna :(
TörlésEz egy fantasztikus recept!!! Az első fánk, ami sikerült. Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésÖrömmel olvasom :) nagyon szívesen.
TörlésSzia Betti! Én kókuszzsírral próbáltam, de ahogy a lisztet hozzá kevertem a folyadékhoz, kicsapódott a zsír. 😔
VálaszTörlés