A receptet Andinál találtam,csak gluténmentesítettem.
A tésztához: 30 dkg Mester süteményliszt, 4 ek porcukor, 1ek. zsír, 1db tojás, 1dkg szalalkáli, 1 császárkörte aroma, 1 dl tej.
A krémhez: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 6 dl tej, 6 ek liszt, 1 cs.van.cukor.
(vagy 1,5 cs. vanília puding 6 dl tejben megfőzve, ha ez kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető. Mindenképpen hagyjátok állni egy napot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése