2014. november 20., csütörtök

Kürtős kalács


A recept a Mester Családtól származik.


Hozzávalók: 
5 dkg élesztő ( vagy 2 csomag szárított), 50 dkg Mester süteményliszt, 5 dkg margarin, 2 evőkanál cukor, 3-4 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás ,+ tojás a kenéshez
Ízesítéshez: kristály cukor, fahéj, kakaó, dió, vaníliás cukor
(ÉN FÉL ADAGOT CSINÁLTAM)

Élesztőt futtatjuk a tejben cukorral ( a szárítottat nem kell.A többi hozzávalóval elkeverjük,egyenletes tésztát dagasztunk.Addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk .Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a formára. Ecsettel tojással kenjük meg és beleforgatjuk az ízesítő anyagba.
Tepsire állítjuk a formákat. Kelesztjük és 180C-on megsütjük
Sörös dobozt használtam formának, amit jól kiöblítettem és alufóliával vontam be,majd olajjal kentem,de ne folyjon az olaj róla.



4 megjegyzés:

  1. Kedves Betti ! Köszönöm ezt a nagyszerű receptet.Remélem Marcikának ízleni fog ,mivel eddig még nem evett. Lehet,hogy túl sok fahéjat tettünk a kr.cukorhoz, legközelebb óvatosabbak leszünk. Üdvözlettel kati

    VálaszTörlés
  2. Kedves Betti! Vajon tojásmentesen, hogy lehet elkészíteni? Köszönöm!

    VálaszTörlés