2014. november 23., vasárnap

Császármorzsa



A receptet Dobos Beától lestem el.

1 bögre Coelipán liszt vagy Mantler vagy Mester süteményliszt (én Mesterrel csinálom mindig)
1 bögre Femini dara vagy rizsdara
0,5 l tej vagy egy kicsit több
4 egész tojás
10 dkg cukor
3 ek. olaj
csipet só

A darát, lisztet, a cukrot,sót és a tejet habverővel simára keverem. Fél óráig állni hagyom, majd belekeverem a tojások sárgáját, és a habbá vert fehérjét. A serpenyőben felforrósított olajba öntöm, élénk tűzön hagyom, míg az aljára rózsaszínű kéreg sül, aztán elkezdem kevergetni, és addig sütöm, amíg morzsás állagú, és szép piros nem lesz. Porcukorral és barackízzel tálalom.
Én mindig fél adagot csinálok mert abból is van 2 nagy tányérral :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése