A receptet Dobos Beától lestem el.
1 bögre Coelipán liszt vagy Mantler vagy Mester
süteményliszt (én Mesterrel csinálom mindig)
1 bögre Femini dara vagy rizsdara
0,5 l tej vagy egy kicsit több
4 egész tojás
10 dkg cukor
3 ek. olaj
csipet só
1 bögre Femini dara vagy rizsdara
0,5 l tej vagy egy kicsit több
4 egész tojás
10 dkg cukor
3 ek. olaj
csipet só
A darát, lisztet, a cukrot,sót és a tejet habverővel simára keverem. Fél
óráig állni hagyom, majd belekeverem a tojások sárgáját, és a habbá vert
fehérjét. A serpenyőben felforrósított olajba öntöm, élénk tűzön hagyom, míg az
aljára rózsaszínű kéreg sül, aztán elkezdem kevergetni, és addig sütöm, amíg
morzsás állagú, és szép piros nem lesz. Porcukorral és barackízzel tálalom.
Én mindig fél adagot csinálok mert abból is van 2 nagy tányérral :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése