2014. november 5., szerda

Lúdláb



Hozzávalók
Tészta:

25 dkg kukoricaliszt,rizsliszt vagy más GM liszt,kinek mi vált be
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 db tojás
5 dkg margarin
2,5 dl tej
2 ek. kakaópor

Krémhez:
35 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 ek. kakaópor
3 db tojás

Magozott meggy

Csokimázhoz:
10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
2 ek. étolaj

Tészta: A tojást a megpuhított margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a kakaóport. Ezzel is jól elkeverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és apránként hozzáadjuk a masszához, közben állandóan kevergetjük. Egy normál tepsit (25*35 cm) sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tészta masszát.Közepes lángon, 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!!!
Krém: A vajat a cukorral jól kikeverjük gép segítségével, majd hozzáadjuk a kakaóport és a tojásokat. Nagyon kellemes, lágy krémet kapunk.
Összeállítás: A tészta tetejére kenhetünk lekvárt (el is maradhat!), és arra szép egyenletesen a krémet. Belenyomkodjuk a meggyet inkább félbe vágott meggyet, mert az egészet nem lepi el a krém. A krém tetejére CSOKIMÁZ kerül! A csokimázhoz a csokoládét és az olajat mikróban megolvasztjuk.Folyékony de nem meleg állapotban szép egyenletesen elkenjük a krémen, majd hagyjuk megdermedni.








2 megjegyzés:

  1. Betti! A krémben a 3 tojás nyersen marad??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen nyers benne.Nincsen ezzel gond amúgy,pl a tiramisuba is nyersen megy meg a túrós palacsintába a töltelékbe ha azt nézed.

      Törlés