2014. november 20., csütörtök

Mikulásváró almás




A receptet a Rama oldalán találtam.
Hozzávalók:
A tésztához
1 teáskanál kakaópor,6 evőkanál GM liszt (nekem 3 ek rizsliszt és 3 ek vanília pudingpor volt),6 evőkanál kristálycukor,6 db tojás
A krémhez
20 dkg porcukrot 25 dkg Ramaval kikeverni
3,5 dl tejben felfőzni 1 csomag Dr. Oetker vanília pudingot
Az alátéthez
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 kg alma
3 dkg Rama a tepsi kikenéséhez
(Én sütőpapírt használtam így nem kellett margarin és zsemlemorzsa,a papírra ment az alma majd a fahéjas cukor aztán a piskóta)
A díszítéshez
6-8 dkg reszelt étcsokoládé vagy tortadara
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit (30*35 cm) kikenünk Ramával, meghintjük zsemlemorzsával és erre fektetjük az almaszeleteket. A szeleteket a cukorral összekevert fahéjjal megszórjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük majd kanalanként mehet bele a 6 ek cukor,közben folyamatosan verjük,majd a tojások sárgáját tesszük hozzá egyesével.Ezután már fakanállal keverjük hozzá a lisztet. A piskótatészta kétharmadát az almára öntjük, majd a kakaót a maradék masszával összekeverjük és a tésztára rétegezzük. A kétféle tésztán egy villát többször áthúzunk, hogy a tészta márványos legyen. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, enyhén cukrozott gyúrólapra kiborítjuk a tepsiből és lehűtjük. A pudingport felfőzzük a tejben majd ha kihűlt a margarinos cukros krémmel összekeverjük.A kész krémet az almára kenjük, tetejét díszítésként megszórjuk reszelt csokoládéval vagy tortadarával.








4 megjegyzés: