A tésztához
1 teáskanál
kakaópor,6 evőkanál GM liszt (nekem 3 ek rizsliszt és 3 ek vanília pudingpor
volt),6 evőkanál kristálycukor,6 db tojás
A krémhez
20 dkg
porcukrot 25 dkg Ramaval kikeverni
3,5 dl tejben felfőzni 1 csomag Dr. Oetker vanília pudingot
3,5 dl tejben felfőzni 1 csomag Dr. Oetker vanília pudingot
Az alátéthez
1
mokkáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 kg alma
3 dkg Rama a tepsi kikenéséhez
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 kg alma
3 dkg Rama a tepsi kikenéséhez
(Én
sütőpapírt használtam így nem kellett margarin és zsemlemorzsa,a papírra ment
az alma majd a fahéjas cukor aztán a piskóta)
A
díszítéshez
6-8 dkg
reszelt étcsokoládé vagy tortadara
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kb. 1
cm vastagságú szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit (30*35 cm) kikenünk Ramával, meghintjük
zsemlemorzsával és erre fektetjük az almaszeleteket. A szeleteket a cukorral
összekevert fahéjjal megszórjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük majd
kanalanként mehet bele a 6 ek cukor,közben folyamatosan verjük,majd a tojások
sárgáját tesszük hozzá egyesével.Ezután már fakanállal keverjük hozzá a
lisztet. A piskótatészta kétharmadát az almára öntjük, majd a kakaót a maradék
masszával összekeverjük és a tésztára rétegezzük. A kétféle tésztán egy villát
többször áthúzunk, hogy a tészta márványos legyen. Előmelegített sütőben, 180
°C-on kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, enyhén cukrozott gyúrólapra kiborítjuk
a tepsiből és lehűtjük. A pudingport felfőzzük a tejben majd ha kihűlt a
margarinos cukros krémmel összekeverjük.A kész krémet az almára kenjük, tetejét
díszítésként megszórjuk reszelt csokoládéval vagy tortadarával.
Hú, ez nagyon tetszik! Ezt ki fogom próbálni!
VálaszTörlésNagyon finom,én az ilyen full krémes sütiket szeretem :)
TörlésNagyon finom!!
VálaszTörlésörülök,hogy ízlik :)
Törlés