-pici só
-kevés rum (nekem rumaroma volt)
-kevés reszelt citromhéj
-1 egész tojás + 1 tojás sárgája
-30 dkg Nutrifree mix per pane (nekem még 1 ek kellett hozzá,mert lágy volt 30 dkg-al)
-2,5 dkg friss élesztő (én 1 cs Dr Oetker szárítottat tettem)
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk (szárítottat nem), majd beleöntjük a többi hozzávalót és jó erősen kikeverjük. Fél órát kelesztjük, majd deszkára borítjuk és rizslisztezett szilikon lapon kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra. 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kiszaggatva is várunk negyed órát, amíg pihen. Bő forró olajban kisütjük. Az olajból kivéve porcukorral meghintjük és tálalhatjuk.
(Nekem 21 db lett)
Kedves Betti,
VálaszTörléstojás helyett működik tojáspótló por, vagy bele se fogjak?
köszönettel: Kecskés Mónika
Mónika én még nem csináltam tojás pótlóval így nem merek semmit mondani de kedves ismerősöm Igen. Nézd meg nála http://malenakonyhaja.blogspot.hu/2015/02/fank-tej-tojas-es-glutenmentesen.html
TörlésRemélem tudtam segíteni :)
rosszul írtam,Marika nem tojáspótlóval csinálta :) nem tett bele.Így még jobb is talán :)
TörlésKedves Betti! Schar B-vel működne, az arányok maradnának? Köszönöm
VálaszTörlésGabi
Szia,igen szerintem ugyanazok az arányok,a nutri és a schar B liszt hasonló :)
TörlésNagyon szépen köszönöm!!!! :D
VálaszTörlésSzívesen. Majd számolj be róla milyen lett.
TörlésSzia Betti!
VálaszTörlésA háztartási keksz után a fánkok következtek :). Fantasztikusan jók lettek a fánkok, nagyon finom, szuper jól működött a recept, a tejet mandulatejjel helyettesítettem, és friss élesztőt használtam. Amióta liszt- és tejérzékeny vagyok (már 4 éve) azóta nem ettem fánkot. Ezért ekkora élmény és boldogság nekem :).
Köszönettel: Ildikó
Ildikó öröm ilyet olvasni Köszönöm szépen :) örülök hogy eddig minden ízlik és sikerült. Majd próbálj ki több receptet is :)
TörlésFinom
VálaszTörlésKedves Betti!
VálaszTörlésRizsliszt vagy Miklós/Maria lisztekből működhet?
Rizsliszt nem jó de Miklós univerzális igen.
Törlés