2014. november 16., vasárnap

Almás pite

A recept egy Facebook csoportbeli kedves ismerősömtől,Ingrid Mayer Némethné-től van :)



Kb 60 dkg gluténmentes liszt (5 dkg Emese süti liszt, 27,5 dkg Emese kenyérpor, 27,5 dkg Mester süti liszt) nekem ezek voltak itthon a két Emese csak maradékok voltak mivel le akart járni a szavatosságuk így felhasználtam őket,

1 kk szódabikarbóna
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás
csipet só
20 dkg Rama
2 dl tej
kristálycukor kb15 dkg.

Pici gluténmentes kenyérmorzsa, vagy rizsdara ami felszívja az alma nedvességét.
Töltelékhez: kb 1,5- kg alma pucolva, cukor szintén ízlés szerint (nekem 10 dkg volt), egy vaníliás cukor, őrölt fahéj,őrölt szegfűszeg,citromhéj.
A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy pihenjen kicsit. Pihenés után két gombócra osztjuk, kinyújtjuk, egyik lapot ráhelyezzük a tepsire, megszórjuk gm kenyérmorzsával vagy darával, rá a kinyomkodott tölteléket rá megint dara, tetejére jön a köv.lap. Megszurkáljuk villával, tetejét megkenjük tojással és betoljuk a 180 °C-os előmelegített sütőbe. Sütőtől függően kb 30 perc alatt készre sül.Gáztepsiben készült.







8 megjegyzés:

  1. Nagyon finomra sikeredett az almás pitém .Köszönöm a receptet.Én Schar C lisztből készítettem. Legközelebb veszek már Barbara süteménylisztet, vagy Mester sütilisztet.Nem tudom, hogy melyik a jobb édes sütikhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki hogy sikerült :) én nem szoktam használni Barbarát. Az ilyen sütihez amit nyújtani kell jobb a mester sütiliszt. Könnyű vele dolgozni :) piskóta vagy olyan állagú sütihez pedig a rizsliszt tökéletes.

      Törlés
  2. Én most készítem először el, Mester, Barbara és Alfamix lisztből. Az a baj, hogy nem figyeltem eléggé és a gáztepsinél kisebbe ettem. Így lehet, hogy a tésztája egy kicsit vastagabb lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Ha nem lesz nagyon vastag akkor nem baj. Majd számolj be róla hogy sikerült :)

      Törlés