2014. november 5., szerda

Aranygaluska 1.


Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg Schar Mix B
6 dkg Dr. Oetker vanília pudingpor
5 ek cukor
2 cs. vaníliás cukor
2,5 dkg élesztő vagy 1 cs szárított Dr Oetker
1 tojás
1 citrom reszelt héja
2 (bő) ek étolaj
400 ml tej (tejérzékenyeknek vízzel is lehet)

Forgatáshoz:

dió
cukor
olvasztott margarin

Öntethez:

7 dl tejben egy csomag vanília pudingot főzünk meg cukorral.

A hozzávalókat robotgép dagasztóvillájával addig keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk (nem futtatjuk fel külön az élesztőt sem). Olvasztott margarinba mártott evőkanállal szaggatjuk (a tészta elég puha lesz, gyúrni nem lehet), majd az olvasztott margarinba forgatjuk aztán a cukros dióba,és tepsibe egymás mellé rakjuk a darabokat,a maradék cukros diót a végén rászórjuk.
Lehet keleszteni fél órát kb de nem muszáj,mert mire végzünk a forgatással és a sütő előmelegítéssel,addigra megkel a tészta :)
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én csak fél adagot csináltam (25 dkg lisztből) ,de az is jó sok lett.




13 megjegyzés:

  1. Köszönöm a receptet! Isteni lett!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm a receptet,családi kedvenc lesz��azt gondoltam hog sokkal bonyolultabb megcsinálni az aranygaluskát..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó örülök hogy sikerült és ízlik :)

      Törlés
    2. De jó örülök hogy sikerült és ízlik :)

      Törlés
  3. Szuper recept nagyon finom 😋

    VálaszTörlés
  4. Szia, ha schar lisztem nincs itthon, szerinted Mester házikenyér liszttel is működhet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Igen azzal is. Bármilyen kenyér liszt jó.

      Törlés
    2. Szia. Igen azzal is. Bármilyen kenyér liszt jó.

      Törlés
  5. Szuper recept, köszönöm!

    VálaszTörlés