2014. november 20., csütörtök

Mandula (tojásmentes is)




A tojásmentes verzió lentebb található,mert az később lett bejegyezve :)

Hozzávalók:
30 dkg Mester sütemény liszt, 20 dkg Rama margarin, 15 dkg porcukor, 1 egész tojás, 18 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaópor

A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, kis golyókat formálunk belőle és kis fém mandula formákba nyomkodjuk. Én nem kentem ki a formát vajjal,mert a tészta elég zsíros és a formából minden sütemény kijött szépen.180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell sokáig sütni,kb 15 perc.

Krém:
2,5 dl tejet felfőzni 2 ek gluténmentes liszttel (rizsliszt 40 gr volt) és 1 vaníliával.
12,5 dkg vajat vagy margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral.Összekeverni a kihűlt főzött krémmel,és mehet bele egy fél mandula aroma.
A tésztából lett 130 db,összeragasztva az ugye 65 db.Ez a nagyobbik forma.



Tojásmentes (2015.12.20.)

36 dkg Il Pane di Anna süteményliszt (Mesterrel is jó)
25 dkg margarin
22 dkg porcukor
20 dkg darált dió
2 evőkanál keserű kakaópor
A hozzávalókat összegyúrjuk,majd megtöltjük a formákat.Ugyanúgy járunk el mint a fentebbi receptnél,a krém is ugyanaz.



Készült nagyobb forma (medvetalp) is,mert azzal gyorsabban haladtam :)




3 megjegyzés:

  1. Nincs mandulaformám, akkor hogy csinálhatnám meg? Tudnál segíteni? Köszi.

    VálaszTörlés
  2. És venni sem tudsz? Ha nem akkor viszont láttam már olyat hogy ki volt nyújtva 3 lapba és közé volt kenve a krém :) próbáld meg ezt ha tényleg nem tudsz venni formát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De persze a 3 lap külön kisütve :)

      Törlés