2014. november 20., csütörtök
Mandula (tojásmentes is)
A tojásmentes verzió lentebb található,mert az később lett bejegyezve :)
Hozzávalók:
30 dkg Mester sütemény liszt, 20 dkg Rama margarin, 15 dkg porcukor, 1 egész tojás, 18 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaópor
A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, kis golyókat formálunk belőle és kis fém mandula formákba nyomkodjuk. Én nem kentem ki a formát vajjal,mert a tészta elég zsíros és a formából minden sütemény kijött szépen.180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell sokáig sütni,kb 15 perc.
Krém:
2,5 dl tejet felfőzni 2 ek gluténmentes liszttel (rizsliszt 40 gr volt) és 1 vaníliával.
12,5 dkg vajat vagy margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral.Összekeverni a kihűlt főzött krémmel,és mehet bele egy fél mandula aroma.
A tésztából lett 130 db,összeragasztva az ugye 65 db.Ez a nagyobbik forma.
Tojásmentes (2015.12.20.)
36 dkg Il Pane di Anna süteményliszt (Mesterrel is jó)
25 dkg margarin
22 dkg porcukor
20 dkg darált dió
2 evőkanál keserű kakaópor
A hozzávalókat összegyúrjuk,majd megtöltjük a formákat.Ugyanúgy járunk el mint a fentebbi receptnél,a krém is ugyanaz.
Készült nagyobb forma (medvetalp) is,mert azzal gyorsabban haladtam :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincs mandulaformám, akkor hogy csinálhatnám meg? Tudnál segíteni? Köszi.
VálaszTörlésÉs venni sem tudsz? Ha nem akkor viszont láttam már olyat hogy ki volt nyújtva 3 lapba és közé volt kenve a krém :) próbáld meg ezt ha tényleg nem tudsz venni formát :)
VálaszTörlésDe persze a 3 lap külön kisütve :)
TörlésSzia. A mester sütilisztet mivel helyettesíthetem? Mester kenyèr, Schar, Barbara, Doves farm, Nutri free mix per dolci/pane. Köszönöm.
VálaszTörlés